Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /var/www/forlaget-valdemar.dk/public_html/sites/all/modules/imagecache_actions/utility.inc on line 455
Forlaget Valdemar

Forlaget Valdemar

Siger man Lektor Blomme, vil de fleste forbinde det med en ond og hårdtslående lærer i Hans Scherfigs filmatiserede bog ’Det forsømte forår’.  Virkelighedens Lektor Blomme hed Valdemar Bang, og billedet af ham er mildest talt forvrænget. Min morfar – for det var han – var en passioneret og af mange både beundret og afholdt lærer, der så vidt jeg ved, ikke brugte slående argumenter. At Scherfig ønskede at hævne sig på ham og gjorde det med så stor succes, kan skyldes andre motiver. Hvem har ikke haft en lærer, de ønskede hen hvor peberet gror? Min morfar var blot bedrøvet over, at han kun blev husket for at spise maltbolsjer (i forgiftet tilstand altså dødbringende).

 

Når jeg har opkaldt mit forlag efter ham, skyldes det et ønske om at genoprette hans renommé, fortælle historien om et menneske, der levede og åndede for litteraturen i alle dens afskygninger, og som gjorde sit bedste for at formidle denne glæde til en somme tider utaknemmelig flok drenge og piger.

 

Hvem er jeg?

 

Mag.art i litteraturvidenskab og derefter mange år på Gyldendals forlag. Lige fra starten har jeg samtidig oversat romaner, noveller, fagbøger og børnebøger for de fleste af landets større (og mindre) forlag. Efter en lille afstikker til radioens børne-og ungdomsafdeling oprettede vi (min mand og jeg) BB-lasersats og BB-bøger og blev pionerer inden for elektronisk satsfremstilling. Mit motto har altid været, at man skal realisere sine drømme. Derfor har Forlaget Valdemar set verdens lys.

 

For resten hedder jeg Birgitte Brix