Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /var/www/forlaget-valdemar.dk/public_html/sites/all/modules/imagecache_actions/utility.inc on line 455
Forlaget Valdemar

Forlaget Valdemar

Vi fulgte skildpadderne

Den 10. juli 1830 blev Jacob Abraham Camille Pissarro født i Charlotte Amalie på Sankt Thomas, De Vestindiske Øer. Fødslen tog tre dage, og hans mor Rachel Pissarro var klar over, at det barn kom til at volde hende problemer. Hvad hun ikke vidste, var, at han skulle blive medgrundlægger af Impressionismen i fransk malerkunst. Den danske dreng fra den jødiske familie blev som 12-årig sendt til Frankrig for at uddanne sig, men ved hjemkomsten til Sankt Thomas fire år efter stod familiens købmandsforretning og ventede på ham. Til alt held mødte Camille den danske maler Fritz Melbye, der var kommet til øen for at male. Resultatet af dette møde kunne blandt andet ses på Ordrupgaard kunstmuseums udstilling i 2017: Pissarro. Et møde på Skt. Thomas. De to malere blev venner og fulgtes ad til Venezuela, og derfra var der ingen vej tilbage til købmandsbutikken.

 

Vi fulgte skildpadderne fortæller den jødiske families historie med Rachel Pissarro (Camilles mor) som centrum. Hun er en viljestærk kvinde, der kæmper ikke alene mod et samfund, hvor slaveriet stadig er almindeligt, men også mod et mandsdomineret system, hvor kvinder er forment ejendomsret.

 

Da familien til sidst bryder op fra Sankt Thomas og flytter til Paris, flytter mindet om den vidunderlige natur, skønheden og frodigheden med, og man fornemmer længslen, men der er ingen vej tilbage.

 

 

”Enormt fin og malerisk fortælling om dels familien Pizzarro, men også om livet på Sankt Thomas i Dansk Vestindien i 1800-tallet.”

DBC, lektørudtalelse

 

393 sider. 299 kr.

Udkom 2020