Forlaget Valdemar

Den forgyldte baby

Den forgyldte baby er historien om Anna med det lysende glade smil, hendes mor Jess og det samfund, der omslutter dem. Da Anna er to år, finder hendes mor imidlertid ud af, at barnet ikke er som andre børn.

 

Men historien begynder ved den afrikanske sø, hvor de ubekymrede unger med de sammenvoksede tæer – ’hummerklo-børnene’ – leger. Her indledes eventyret, og herfra skulle det være fortsat for Jess, den purunge studerende, men sådan går det ikke, da Professoren og dermed Anna kommer ind i hendes liv.  

 

Annas handicap gør, at hun bliver en stor udfordring for sin mor. Jess er først i tyverne, bor alene i Nordlondon og satser på en eventyrlig karriere som antropolog. Annas ankomst forandrer dog alt, og i årenes løb vil Anna påvirke omgivelsernes liv og kærlighed, mens hun selv ikke ældes nævneværdigt.

 

Den forgyldte baby er et portræt af en familie, af venskaber og af en bydel og tegner et gribende tidsbillede af sidste halvdel af det 20. århundrede.

 

”Resultatet er en glimrende roman, der bekræfter Drabbles status som en meget stor forfatter.” Daily Mail

 

”Indeholdt i historien er en beretning om de psykisk syge og behandlingen af dem. Det er en svær opgave, og Drabbles mesterskab viser sig i den ubesværede måde, hvorpå dette emne beskrives af Jess’ nabo-fortæller … Bogen læses bedragerisk let som en naturalistisk fortælling, mens den langsomt og helt uforligneligt opbygger en følelse af langt videre horisonter.” The Times